Допомогти беруться закордонні фахівці. Батьки Вікторії - обоє інваліди, і самостійно назбирати необхідну суму не в змозі. З проханням допомогти доньці, щоб і зажила повноцінним життям, вони звертаються до всіх небайдужих. Життя без болю 8-річної Вікторії не відомо. Дівчинка народилася здоровою, але після щеплення від гепатиту у неї почалася хвороба шкіри - тіло повністю, навіть на голові, покривається пухирями, які лопаються і кровоточать.
Мама Вікторії Світлана розповідає:
Купуємо живильний крем ось такими ось цілими відрами замовляємо в аптеці і я її постійно змащую, тому що у неї шкіра дуже суха і тріскається. І мені доводиться її змащувати 2-3 рази на день.
Цей крем тільки пом'якшує шкіру, але завдяки йому дівчинка може хоч трохи згинати пальці, говорити і рухатися. Долаючи біль, Віка вчиться писати, і мріє вчитися в школі мистецтв. До школи Вікторія не ходить, друзів у неї немає, бо діти постійно ображають дівчинку, через її зовнішність:
- Вони мене обзивають і кидають камені з піском. Мені це не подобається.
Батьки вже обійшли всі місцеві медзаклади, київські лікарні, пробували навіть народну медицину - і нічого не допомагає. Поставити точний діагноз медики не можуть, припускають, що це важка форма псоріазу.
Микола Федченко - дільничний лікар:
- Її захворювання - це псоріаз звичайний, поширений, важка форма і у неї тяжкий перебіг - пігментна дегенерація сітківки ока і складний лівобічний астигматизм.
Про біду дівчинки дізналися на Кубі. Віку запросили до острова Свободи на повне діагностування та лікування, але оплатити це Україна не може, бо вже закрита спеціальна програма фінансування - кажуть батьки дівчини. Людям тепер потрібно самим шукати гроші - 400.000 грн. Але така сума для родини не підйомна. Рідні Вікторії - інваліди: мати - по зору, у батька - зовсім немає рук. Але люди все борються, 56.000 грн. вони вже назбирали. Решта - просять у людей.
Допоможіть Вікторії подолати тяжку хворобу!
Педіатричне відділення дитячої лікарні НДСЛ "Охматдит"
тел. (044) 541-91-72
Реквізити для переказу коштів ВАТ "ПриватБанк"
Номер карти: 6762 4683 1261 0722
Отримувач: Корольчук Олег Васильович, член Асоціації благодійників України http://vboabu.org.ua/